×
اطلاعات بیشتر باشه، مرسی برای ارائه بهترین تجربه کاربری به شما، ما از کوکی ها استفاده میکنیم

gegli

عمومی

پرستاری

× لطفا نظر بدهید
×

آدرس وبلاگ من

rezaab23.goohardasht.com

آدرس صفحه گوهردشت من

goohardasht.com/rezaab23

پر عكس ترين افراد و شخصيت هاي جهان چه كساني هستند؟


ملکه ویکتوریا، ملکه بریتانیا در قرن نوزدهم، مهاتما گاندی رهبر ناسیونالیست هند، آدولف هیتلر، رهبر حزب نازی آلمان، ، جان اف کندی، رئیس جمهور مقتول آمریکا، گرتا گاربو، مریلین مونرو، اودری هپبورن و جیمز دین ستاره های هالیوود، الویس پریسلی ستاره موسیقی راک اند رول و محمد علی (کلی) بوکسور مسلمان آمریکایی ده چهره ای هستند که به اعتقاد رابین میور گرد آورنده و مولف کتاب پر عکس ترین چهره های عکاسی شده در زمان خود بوده اند.

كتاب عكاسي "پر عكس ترين چهره هاي جهان" كه در بريتانيا قبلا منتشر شده به زندگي ده چهره برجسته جهاني پس از اختراع دوربين عكاسي مي پردازد.
اين شخصيت ها شايد پر عكس ترين چهره هاي تاريخ عكاسي نباشند ولي قطعا از مهمترين شخصيتهاي هنري، سياسي و ورزشي زمان خود بوده اند كه سوژه مورد علاقه بسياري از عكاسان مطرح معاصر خود بوده اند.
تصاوير و زندگينامه چهار چهره سياسي، پنج ستاره عالم سينما و موسيقي و يك شخصيت ورزشي در اين مجموعه آمده است.



ملكه ويكتوريا 1901-1819




نخستين چهره اين كتاب ملكه ويكتوريا، ملكه قدرتمند بريتانيا در قرن نوزدهم است كه 64 سال از عمر 82 ساله اش را بر بريتانيا و مستعمرات آن حكومت كرد. ملكه ويكتوريا در ميان حكمرانان بريتانيا بيشترين مدت سلطنت را دارا بوده است.
ملكه ويكتوريا در سال 1819 به دنيا آمد و تنها فرزند خانواده اش بود. او در سال 1837 در سن هجده سالگي بجاي عمويش ويليام پنجم بر تخت سلنطنت نشست و تا زمان مرگش در سال 1901 حكمران بريتانيا بود. او در سال 1841 در سن 21 سالگي با شاهزاده آلبرت ازدواج كرد كه حاصل آن 9 فرزند بود. ملكه ويكتوريا پس از درگذشت همسرش در سال 1861 تا پايان عمر عزادار او بود و هميشه لباس سياه مي پوشيد.
ملكه ويكتوريا از محبوب ترين چهره هاي خاندان سلطنتي بريتانياست. در زمان او امپراتوري بريتانيا از لحاظ وسعت به پهناورترين امپراتوري جهان و تاريخ بريتانيا تبديل شده بود. گستردگي اش از استراليا و هند تا كانادا و غرب آفريقا ادامه داشت. بريتانيا در زمان سلطنت ملكه ويكتوريا به دليل علاقه خود و بيش از آن همسرش شاهزاده آلبرت به علم، فرهنگ و هنر از لحاظ علمي و هنري بسيار پيشرفت كرد. موزه ويكتوريا و آلبرت در لندن يادگار فعاليت هاي هنردوستانه او همسرش است.
اختراع دوربين عكاسي و شكل گيري و پيشرفت هنر و صنعت عكاسي همه در دوران سلطنت ملكه ويكتوريا اتفاق افتاد. طبيعي بود كه عكاسي در سالهاي ابتدايي به دليل گراني و دشواري آن تنها منحصر به عكاسي از اشراف
مي شد و به ندرت عامه مردم به آن دسترسي داشتند. ( همانطور كه نخستين دوربين عكاسي در دوران قاجار وارد ايران شد و براي سالها عكاسي فقط به عكس گرفتن از خانواده سلطنتي تعلق داشت.)

ملكه ويكتوريا و خانواده سلطتني نيز از نخستين سوژهاي عكاسي در تاريخ عكاسي بريتانيا بودند. بنا به نوشته رابين ميور نويسنده كتاب "پر عكس ترين چهره هاي جهان" مشخص نيست كه نخستين عكس از خانواده سلطنتي چه زماني گرفته شده، اما عكسي كه در سال 1854 توسط ويليام ادوارد كيلبرن از ملكه ويكتوريا و همسرش شاهزاده آلبرت و هشت فرزندش برداشته شده قديمي ترين عكسي است كه تاكنون برجاي مانده است.
نخستين عكس كتاب عكسي است كه در سال 1854 در باغ قصر باكينگهام از خانواده سلطنتي گرفته شده كه بنا به نوشته رابين ميور از نخستين عكسهايي است كه از خانواده سلطنتي با لباس غير رسمي برداشته شده است.





مهاتما گاندي 1949 - 1869



دومين شخصيت كتاب به يكي از مطرح ترين چهره هاي سياسي دنيا در قرن بيستم تعلق دارد. مهاتما گاندي آزاديخواهي بود كه پس از سالهاي مبارزه با استعمار بريتانيا سرانجام موفق شد در سال 1947 هند را از زير سلطه بريتانيا بيرون كشد و استقلال هند را اعلام كند.
مهاتما گاندي در سال 1869 در هند متولد شد و در سال 1882 در سال سيزده سالگي ازدواج كرد. گاندي بين سالهاي 1891-1888 در لندن به تحصيل حقوق مشغول بود و بين سالهاي 1914- 1893 در آفريقاي جنوبي در زمينه حقوق مشغول به كار بود در همان سالها بود كه فعاليت هاي سياسي � اجتماعي خود را براي بدست آوردن حقوق جامعه هنديان آفريقاي جنوبي آغاز كرد.
او در سال 1915 به هند رفت و به فعاليتهاي ناسيوناليستي خود شدت بخشيد تا سرانجام در سال 1930 به دليل مخالفت آشكارا با سلطه بريتانيا بر هند به مدت دو سال به زندان افتاد. با پايان جنگ جهاني دوم روند انتقال قدرت به هنديها آغاز شد و نهايتا اين كشور در سال 1947 مستقل اعلام شد. مهاتما گاندي در روز 30 ژانويه 1949 در سن 79 توسط يك هندوي افراطي به قتل رسيد.
تصوير پيرمرد سيه چرده و ريز نقشي با سر تراشيده و عينك پنسي اولين تصويري است كه از گاندي، قهرمان ملي هند در ذهن مردم نقش مي بندد. اين تصاوير از گاندي بدون شك نام هند و مبارزه با استعمار بريتانيا را تداعي مي كند و او را به عنوان نماد ضد استعمار و ميهن پرستي قرن بيستم معرفي مي كند.
در كتاب علاوه بر عكسهايي از دوران مبارزات گاندي در هند و سالهاي پاياني عمر او چندين عكس از دوران نوجواني و جواني او نيز به چشم مي خورد كه اغلب اين عكسها در انگلستان برداشته شده اند.




آدولف هيتلر 1945 - 1889


آدولف هيتلر، رهبر حزب نازي آلمان، سومين چهره كتاب پر عكس ترين چهره ها هاي جهان است. از هيتلر به عنوان شرور ترين و منفورترين ترين شخصيت قرن بيستم نام مي برند. نام او با جنگ جهاني دوم و جنايات اين جنگ پيوند خورده است. كشتار صدها هزار نفر در كوره ها آدم سوزي را در جريان جنگ جهاني دوم به او نسبت مي دهند.
تبليغ و نشان دادن قدرت و عظمت حزب نازي نياز به وسيله اي داشت كه هيتلر براي به تصوير كشيدن ابهت ارتشش از عكاسي و فيلمبرداري بهره جست. فيلمهاي رني ريفنشتال از جمله پيروزي اراده كه از برجسته ترين آثار تاريخ سينما است، نقشي اساسي در تبليغات حزب نازي داشتند. عكاسي نيز كاربردي در هيمن اندازه داشت. عكسهاي مردي با سبيلي كوچك ( كه به واسطه همين عكسها به سبيل هيتلري معروف شد) در حال سخنراني هاي پر حرارت خود و يا با دست برافراشته كم كم وسيله اي شد براي تبليغ بيشتر حزب. اين عكسها به تدريج به نماد حزب نازي آلمان تبديل شدند.
آدولف هيتلر در سال 1889 در اتريش به دنيا آمد. پس از اينكه نتواست در رشته هنرهاي زيبا به دليل رد شدن در امتحان ورودي دانشگاه شركت كند، به ارتش پيوست و در جنگ جهاني اول به صليب طلايي شجاعت دست يافت. او در سال 1932 به منظور شركت در انتخابات رياست جمهوري آلمان به تبعيت اين كشور در آمد. در سال 1933 هيتلر به مقام صدر اعظمي آلمان دست يافت.
در سال 1936 برلين ميزبان المپيك شد. اين المپيك موقعيت ويژه اي براي هيتلر بود كه بتواند به وسيله عكس و فيلم، پروپاگانداي وسيعش را در كنار اخبار ورزشي در سراسر جهان مطرح كند. فيلم المپياد: جشن زيبايي ساخته ريفنشتال در جريان همين رقابتها ساخته شد.
ارتش آلمان به رهبري هيتلر در سال 1939 هيتلر به لهستان حمله كرد و عملا آتش جنگ جهاني دوم برافروخته شد. آدولف هيتلر در 30 آوريل 1945 درست يك هفته پيش از سقوط آلمان نازي خود را كشت. در كنارهاي تصاوير هيتلر بعضا عكس يك سگ و يك زن ديده مي شد كه از اين دو به عنوان عزيزترين هاي هيتلر ياد مي كردند. اين زن كه اوا براون نام داشت، معشوقه او بود كه همراه هيتلر در روز 30 آوريل خود را كشت.



گرتا گاربو 1990 � 1905


گرتا گاربو ستاره سوئدي سينما كه در هر دو دوره سينماي صامت و ناطق مي درخشيد چهره چهارم كتاب است. گابرو كه نام اصلي او گرتا گوستافسون است در سال 1905 در استكهلم به دنيا آمد. در پانزده سالگي به عنوان مدل در يك فيلم تبليغاتي براي نخستين مقابل دوربين فيلمبرداري قرار گرفت.
گاربو ستاره شهير دهه 1930 هاليوود بود و در كنار او از بازيگران زن ديگري چون جون كرافورد، بت ديويس و كاترين هپبورن در آن سالها نيز نام برده مي شد. او در طول دوران بازيگري اش چهار بار نامزد دريافت اسكار بهترين بازيگر زن شد
گاربو در سال 1925 قراردادي با كمپاني مترو گلدوين مه‌ير امضا كرد و در طول 16 سالي كه با اين كمپاني قرار داد داشت كمتر بازيگر زن هاليوودي توانست از لحاظ شهرت به پاي او برسد.
عكسهايي كه به تناوب از او در آن سالها بر روي جلد مجله هاي مختلف هنري و مد از جمله ونيتي فر به چاپ مي رسيد نشان از علاقه عكاسان به عكاسي از او داشت. بسياري از عكسهاي مشهور گاربو توسط سسيل بيتون (1980-1904) يكي از برجسته ترين عكاسان مد و پرتره جهان برداشته شده است.
با كناره گيري ناگهاني گاربو از دنياي بازيگري در سن 36 سالگي كه در اوج شهرت و محبوبيت بود عكسهاي كمتري نيز از او به چاپ رسيد البته علت اصلي كم عكس بودن او پس از سال 1941، انزواي او و ظاهر نشدنش در محافل عمومي بود. گرتا گاربو كه هيچگاه ازدواج نكرده بود در سال 1990 در نيويورك درگذشت



جان اف كندي 1963-1917


جان اف كندي بدون شك يكي از مشهورترين روساي جمهور آمريكاست. عوامل زيادي به شكل گرفتن اين شهرت كمك كرده اند كه شايد مهمترين آنها ترور او در سال 1963 بود كه همچنان در هاله اي از ابهام است و هنوز اسناد تازه اي از اين اتفاق به دست مي آيد.
اما به جز آن، عوامل ديگري در شكل گيري شهرت جان اف كندي نقش داشته اند. او جوانترين كسي بود كه تا آن زمان به رياست جمهوري ايالات متحده برگزيده مي شد و نخستين رئيس جمهور اين كشور بود كه مذهب كاتوليك داشت. همچنين شايعاتي در خصوص ارتباط پنهان او با مريلين مونرو ستاره سينما و نقش او در سياست خارجي آمريكا در مقابل كشورهاي كمونيستي از جمله عواملي بود كه به اشتهار او مي افزود.
جواني و خوش پوشي رئيس جمهور كندي او و همسر زيبايش، ژاكلين را به يكي از سوژه هاي مهم خبرنگاران و عكاسان تبديل كرد.
مرگ ناگهاني او و رسيدگي به پرونده قتلش و ازدواج ژاكلين با اوناسيس، ميليونر يوناني پس از مرگ كندي، نام او و همسرش را حتي پس از مرگش براي سالها در اخبار نگه داشت و عكسهايي از او كه در زمان حياتش هيچگاه منتشر نشدند پس از مرگش مرتب در نشريات مختلف چاپ مي شدند.
جان فيتز جرالد كندي در سال 1917 از پدر و مادري ايرلندي در نيويورك به دنيا آمد. او در سال 1946 به عنوان مسئول حزب دموكرات بوستون برگزيده شد و در سال 1953 به عنوان سناتور وارد سناي آمريكا شد. كندي در سال 1957 به جايزه ادبي پوليتزر دست يافت و در سال 1960 در سن 43 سالگي در رقابتي فشرده با ريچارد نيكسون به رياست جمهوري آمريكا انتخاب شد. او در سال 22 نوامبر 1963 در شهر دالاس در ايالت تگزاس توسط لي هاروي اسوالد به قتل رسيد.



مريلين مونرو 1962 - 1926


مريلين مونرو يكي از سرشناس ترين ستاره هاي تاريخ سينماست او نيز مانند جان اف كندي (شايعاتي درباره ارتباط اين دو بر سر زبانها بود) بخش عمده اي از شهرتش را پس از مرگش زود هنگامش به دست آورد. او بارها از سوي مجلات و آژانس هاي مختلف به عنوان مشهورترين و جذاب ترين زن قرن بيستم انتخاب شده است.
او علاوه بر اينكه هميشه در صدر اخبار هاليوودي بود و عكسهايي كه پاپاراتزي ها از او مي انداختند سوژه مورد علاقه عكاسان هنري نيز بود. كمتر كسي در هاليوود به اندازه مريلين مونرو توسط عكاسان صاحب نام و برجسته دنيا عكسبرداري شده است.
برونو برنارد" مشهور به "برنارد هاليوود"، "سام شاو"، " كارتيه برسون"، "سسيل بيتون"، "داگلاس كركلند" و "برت استرن" از جمله عكاساني هستند كه عكسهاي آنها از مريلين مونرو جزو آثار پر ارزش تاريخ عكاسي هستند.
بسياري از نقاشي ها و طرح هايي كه پس از مرگ "مريلين مونرو" از او كشيده شده، متاثر از آثار "اندي وارهول"هستند. مدل اين طرح ها كه عموما در آنها از رنگ هاي تند و شاد استفاده شده، عكسي است كه در سال 1952 " فرانك پاوولني" عكاس آمريكايي از " مريلين مونرو انداخته است.
مريلين مونرو با نام اصلي نورما جين مورتنسن در سال 1926 در لس آنجلس به دنيا آمد در شانرده سالگي براي نخستين بار ازدواج كرد در سال 1944 توسط عكاسي كشف شد و در سال 1946 با كمپاني فاكس قرن بيستم قرارداد بازي در فيلم امضاء كرد.
او در سال 1956 با آرتور ميلر، نمايشنامه نويس سرشناس آمريكايي ازدواج كرد و به يهوديت تغيير مذهب داد. مشهورترين فيلمهاي او بعضي ها داغشو دوست دارن و خارش هفت ساله اند. جسد او در 5 اوت 1962 در خانه اش كشف شد كه علت مرگ او مصرف بيش اندازه قرص خواب آور اعلام شد.





اودري هپبورن 1993 - 1929


سالهاي 50 و 60 ميلادي سالهايي بودند كه عكاسي چهره و مد به اوج خود رسيده بود و ستارگان خوش چهره سينما مناسب ترين سوژه براي روي جلد مجله هاي مد و بيل بورد هاي تبليغاتي بودند. در اين ميان تصاوير كساني چون مريلين مونرو، جيمز دين، مارلون براندو و اوا گاردنر بيش از بقيه ديده مي شد.
اودري هپبورن نيز از جمله كساني بود كه محبوبيت ويژه اي نزد عكاسان داشت. چهره كودكانه او تصويري متفاوت از چهره هاي معمول ستارگان شهير آن زمان داشت.
هپبورن در سال 1929 در بروكسل از پدري انگليسي و مادري از اشراف هلندي به دنيا آمد و در ده سالگي همراه با مادرش به هلند مهاجرت كرد و در نوجواني آموختن باله را آغاز كرد و در 18 سالگي براي آموختن بيستر به لندن رفت. هپبورن فعاليت بازيگري اش را از بيست سالگي با بازي در نمايشي در لندن آغاز كرد و در سال 1951 در برادوي بر روي صحنه رفت. از همان سالها جلوي دوربين سينما قرار گرفت اما مهمترين فيلمش تعطيلات رمي بود كه براي آن اسكار بهترين بازيگر زن را بدست آورد. بانوي زيباي من، سابرينا و صبحانه در تيفاني از فيلمهاي مهم او هستند. هپبورن در سال 1993 بر اثر ابتلا به سرطان درگذشت.
او علاوه بر اينكه از مشهورترين بازيگران زن زمان خود بود، به عنوان مدل لباس نيز نامش در سالهاي 50 و 60 ميلادي مطرح بود. در كتاب "پرعكس ترين چهره هاي جهان" نيز عكسهايي كه از او براي مجله هاي مد چاپ شده در كنار عكسهايي سينمايي او آمده است. آخرين عكس بخش هپبورن به زماني بر مي گردد كه او سفير يونسكو بوده و به كشورهاي محروم جهان سفر مي كرد اين عكس كه كمي پيش از مرگش گرفته شده او را همراه پسركي كه فقط پوستي بر استخوان دارد، نشان مي دهد.
در ميان عكسهايي كه از اودري هپبورن گرفته شده عكسهايي كه سسيل بيتون و فيليپ هاسمن از او گرفته اند جزو شناخته شده ترين ها هستند.


چهارشنبه 23 اردیبهشت 1388 - 11:54:04 AM

ورود مرا به خاطر بسپار
عضویت در گوهردشت
رمز عبورم را فراموش کردم